Meer over manchetten

Tahon  is gekend voor het vervaardigen van diverse rubbermanchetten en rubberslangen.  De rubbersleeves worden uit één stuk gevulkaniseerd en hebben bijgevolg geen lasnaad.  De afnemers van deze rubberstukken behoren tot alle takken van de industrie waaronder de bulk industrie, chemische industrie, voederindustrie, farmaceutische industrie, machineconstructeurs en apparatenbouwers zoals de silo bouw.

De rubbermanchetten of rubberslangen worden gebruikt als:
- flexibele verbinding tussen twee vaste buizen.  Het rubberenverbindingsstuk dient om uitlijningsverschillen op te vangen of te compenseren, of om bepaalde geluiden en trillingen te absorberen.
- opblaasbare dichting aan een big bag vul-unit.  De rubbermanchet voorkomt verliezen tijdens het vullen.
- rubbersleeve met spanning over een metalen kern.  Deze bekleding kan dienen als universele aandrijving.
- afsluiter of knijpventiel.  Door de rubberslang dicht te drukken of samen te knijpen wordt de binnenstroom geregeld.

Naargelang de beoogde toepassing is er keuze uit diverse rubbersoorten.  De materiaalkeuze hangt af van parameters zoals:
- eisen van mechanische belasting
- contact met licht en ozon
- contact met chemische omgeving
- contact met temperatuur
- contact met voeding
Tahon beschikt over een uitgebreid gamma aan rubbersoorten, in diverse hardheden.

Tahon vulkaniseert rubbermanchetten en rubberslangen in verschillende uitvoeringen, al dan niet verstevigd met nylon inlagen of spiraaldraad versterkingen.  De buitenzijde kan geslepen worden.

Tahon is uitgerust om rubbermanchetten, rubbersleeves en rubberslangen te confectioneren met maximum afmeting diameter 1000 x lengte 2000mm.

Er is geen minimum afname en alle afmetingen zijn mogelijk.

Hebt u een specifiek probleem waarvoor u een oplossing zoekt, neem contact op.

Door deze site te gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. Cookies kunnen worden beheerd in uw browser of de apparaatinstellingen.