Meer over rubberen vormartikelen

Tahon is gekend voor het vervaardigen van rubberen vormartikelen.
Tahon vervaardigt de technische rubberproducten strikt volgens uw tekening of model.  De vormartikelen, ook montagestukken of vormdelen genoemd,  bieden wij aan in uiteenlopende rubbersoorten en hardheden.  Specifiek zijn volgende rubbersoorten beschikbaar voor het maken van uw vormstuk: natuurrubber, nitrilrubber, neopreenrubber®, epdm, sbr, eboniet, viton® en silikonerubber.  Ook een uitvoering in polyurethaan is mogelijk.  Daarnaast beschikt Tahon in zijn assortiment rubbermengsels over voedingsgeschikte soorten.

Voor de productie van vormartikelen zijn speciale compressie matrijzen nodig.  Deze rubbermatrijzen worden op het atelier Albert Tahon bvba vervaardigd en ontworpen.  Voor een kleine oplage hoeft niet noodzakelijk aan een complexe matrijs gedacht te worden en kan een vereenvoudigde outillage in vele gevallen een oplossing bieden.

Tahon beschikt over rubberpersen in diverse groottes.  De afmeting van de grootste pers bedraagt 1200 x 1400mm.  Grote vormdelen vulkaniseren zijn bijgevolg mogelijk. 

Tahon legt geen verplichtingen op omtrent de reeksgrootte.  Zowel de afname van één enkel stuk, bijvoorbeeld bij het ontwikkelen van een proto-type, of een middelgrote serie is mogelijk.

Bij Tahon kunt u terecht voor vormartikelen zoals: trillingsdempers, terugslagkleppen, allerhande dichtingen, membranen, afsluiters, kogels en zuignappen.

Vindt u niet direct het door u gezochte rubberstuk terug, aarzel dan niet om Tahon te contacteren voor een oplossing van uw probleem.

Door deze site te gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. Cookies kunnen worden beheerd in uw browser of de apparaatinstellingen.