Meer over rollen en wielen

Bij Tahon kunt u terecht voor het warmvulkaniseren van rollen en wielen met rubber of polyurethaan.  De afnemers van rubberrollen of rubberwielen behoren tot alle takken van de industrie waaronder
de bulk industrie, machineconstructeurs, apparatenbouwers, drankenindustrie, voedingsindustrie, staalindustrie, chemische industrie...  De bekleedde rollen, trommels of wielen worden hoofdzakelijk gebruikt voor transport of aandrijving van universele aard.  Hieronder vallen dus trekrollen, diverse aandrijftrommels, kettingrollen, lintzaagwielen, transportrollen, drukrollen, stuurrollen, retourrollen, draagrollen.  Ook omkeertrommels behoren tot het gamma.

Naargelang de beoogde toepassing is er keuze uit diverse rubbersoorten.  De materiaalkeuze voor de bekleding hangt af van enkele parameters zoals:
- contact met olie, vet of andere externe omstandigheden
- contact met licht en ozon
- contact met temperatuur
- contact met voeding
Verder beschikt Tahon ook over slijtvaste rubberbekledingen voor uw rollen en wielen.  Uiteraard kan u er ook terecht voor oplossingen in polyurethaan.

Tahon bekleedt niet enkel nieuwe kernen of trommels, ook versleten rollen kunnen herbelegd worden.  De nodige uitrusting is aanwezig om oude bekledingen te verwijderen en vervolgens de kernen warm te vulkaniseren met een specifieke rubber of polyurethaan.

Ook in de afwerking van de rubberbekleding laat Tahon u de keuze.  Zo is het mogelijk om naast het cilindrisch slijpen ook conisch te slijpen of af te schuinen.  Diverse uitsparingen kunnen in de rubberrol of het rubberwiel aangebracht worden zoals langsgroeven, dwarsgroeven of helicoïdale groeven.

Tahon is uitgerust om rubberrollen en walsen met maximumafmeting diameter 320 x lengte 2000mm te vulkaniseren.  Voor wielen is de maximumafmeting diameter 630mm.

Sommige toepassingen of situaties vragen een snelle, gebruiksvriendelijke maar toch duurzame oplossing.  Zo kan u voor toepassingen met minder belasting bij Tahon terecht voor een afzonderlijke rubberbuis of beschermhoes uit één stuk gevulkaniseerd zonder lasnaad.  Deze wordt met spanning over de metaalkern of buis bevestigd in plaats van de rol of trommel warm te vulkaniseren met rubber.  Het buitenaspect kan ook hier al dan niet geslepen zijn.  Deze rubbertule of rubberbuis wordt op maat gemaakt in de door u gewenste kwaliteit.  Er is geen minimum afname en alle afmetingen zijn mogelijk.

Hebt u een specifiek probleem waarvoor u een oplossing zoekt, neem contact op.

Door deze site te gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. Cookies kunnen worden beheerd in uw browser of de apparaatinstellingen.